pühapäev, jaanuar 24, 2010

Kodu kauniks!



Hommikul äratas meid Tônu kône, olin öelnud, et kymnest vôib helistada ja tema nii tegigi :) meil aga oli kell alles üheksa, aga noh, siis on päev pikem.
Kuna lubatud vihma ei paistnud kuskilt, siis otsustasime, et täna on aianduse päev. See tähendab seda, et käisime silmad lahti pargis jalutamas ja murdsime oksi, kui uskusime, et need vôiks juured alla vôtta. Korjasime lillepeenrast kanade poolt väljasiblitud juurikaid. Siis sôitsime linnast välja ja kaevasime tühermaal üles kôik umbrohu, mis tundus pônev olevat. Loomulikult arvasime ise, et suudame kelluga (meie ainuke labidamoodi asi) kaevata kiviklibusest maast sügavajuurelisi palme :) no ega ikka eriti ei ônnestunud :) Ostsime kotikese mulda ja vedasime kotikese kohalikku savi. Siis veel potid ja meil ongi rôdul oi kui palju tundmatuid lilli :) Yks suur pôôsas on kah, aga selle kätte saadud juurte ja pealmise osa suhe, ei anna lootust, et ta kaua viitsib kasvada :) Igatahes oleme me ise tulemusega väga rahul :) Nüüd on puudu veel maitseainete peenar, aga muld on juba olemas...

1 kommentaar:

Futu ütles ...

Pistoksa juurutamine käib nii: Lõika terava noaga peenest oksast 5 cm pikkune jupp. Vaata, et sellel oksal oleks pung või (veel parem) paari cm pikkune noor võrse. Kata oks õhukese mullaga (liiva ja turba segu juurutamiseks parim) nii, et võrse ulatuks pinnasest välja. Kasta iga päev. Hoia päikse eest. Kata pistoksakast tuhmi klaasiga, kui seda pole, kõlbab iga pistoksa koha katmine pooleks lõigatud plastikpudeliga. Varjutamine ja niiskus! Juurdumine võtab aega ca 2 kuud. Kõige paremini juurduvad igasugused pargiroosid.
Taimestik on seal külluslik, kraavis kasvavad paradiisilinnu lilled jne jne